Składniki:
- 1 opakowanie makaronu kokardki,
- 400 ml kremówki,
- 250 g świeżych liści szpinaku.
- 50 g sera camambert,
- 2 pomidory,
- 100 g startego żółtego sera,
- 2 łyżki masła,
- sól, pieprz,
- suszone pomidory z bazylią i czosnkiem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozpuszczonym maśle
podsmażamy umyte liście szpinaku. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidorki
(bez skórki). Dusimy ok. 3 minutki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Następnie zalewamy kremówką i dodajemy pokrojony ser camembert i ok. 30 g
żółtego sera. Dodajemy makaron i mieszamy. Przelewamy do
przezroczystych naczyń, posypujemy startym serem i suszonymi pomidorami z
bazylią i czosnkiem. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach.
Z miłą chęcią zjadłabym taką;) U mnie dziś też zapiekanka:)Wszystkiego co najlepsze w 2013!
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie, a ja tu siędzę taka głodna :))
OdpowiedzUsuńmyślę, że spodobałaby ci się nasza nowa akcja!
Gotuj sezonowo!
http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/gotuj-sezonowo
Szpinak z serami i z makaronem nie może być zły:)
OdpowiedzUsuńto musi być wspaniałe!:)
OdpowiedzUsuń