- 1 opakowanie makaronu kokardki,
- 250 g mrożonej zielonej fasolki,
- 1 cebula,
- 500 g mięsa mielonego,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 ząbek czosnku,
- rukola ,
- sól,
- pieprz,
- chilli,
- bazylia.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozgrzanym oleju
podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i mięso mielone. Przyprawiamy solą
i pieprzem. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy fasolkę. Mieszamy i
przykrywamy pokrywką. Dusimy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat
pomidorowy, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Na koniec dodajemy
ugotowany makaron i mieszamy całość na patelni. Posypujemy rukolą na talerzu.
wygląda bardzo ładnie i smacznie, napewno któregoś dnia spróbuje sobie to zrobić:)
OdpowiedzUsuńniby tylko makaron w sosie a ile tutaj składników się kryje:) bardzo apetycznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń