- 250 g fileta pstrąga łososiowego,
- sól morska Kamis,
- pieprz czarny Kamis,
- tymianek Kamis,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- ćwiartka cytryny.
Pstrąga łososiowego myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem
papierowym. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Od strony mięsa
posypujemy tymiankiem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni
grillowej. Po usmażeniu skraplamy sokiem z cytryny. Polecam, bo rybka
jest pyszna i robi ją się bardzo szybko.
w tymianku jeszcze nie jadłam, chyba mam łososia w zamrażalniku to spróbuję zrobić, na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale.
OdpowiedzUsuńprzedchwilą testowałem w opiekaczu z powierzchnią grillową, wyszło SUPER, do tego pomidor z bazylą i przyprawami i w 15min kompletny posiłek :)
OdpowiedzUsuń