- 1 opakowanie sałat,
- 1 czerwona papryka,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,
- 2 łyżeczki soku z cytryny,
- sól,
- pieprz.
Mieszankę sałat przekładamy do dużej miski. Paprykę czerwoną kroimy w
cienkie paseczki, pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Warzywa
dodajemy do mieszanki sałat. Składniki do sosu: oliwę z oliwek, sok z
cytryny, zioła, pieprz i sól mieszamy w shakerze. Polewamy taki sosem
sałatkę i mieszamy. Idealnie pasuje do mięs czy ryb, trochę wiosny w
środku zimy.
ładna kolorowa:)
OdpowiedzUsuńdoskonała po świątecznym przeżarstwie;)
OdpowiedzUsuńw sam raz na lekki obiad po świętach :-)
OdpowiedzUsuń