- 250 g makaronu świderki,
- 1 czerwona papryka,
- 150 g mrożonych kurek,
- 1 podwójna pierś kurczaka,
- 200 ml kremówki,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 2 łyżeczki przyprawy do drobiu,
- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,
- sól,
- pieprz.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepłukujemy go zimną
wodą. Następnie pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą
do drobiu i podsmażamy. Dodajmy pokrojoną paprykę w paseczki i kurki.
Kolejno dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i
pieprzem. Całość zalewamy kremówką i mieszamy z makaronem. Przed
podaniem posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz