- 1 kg skrzydełek,
- 1 łyżka płynnego miodu,
- 1 łyżeczka tymianku,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- szczypta kminu rzymskiego,
- szczypta chilli,
- sól,
- pieprz,
- 4 łyżki oliwy z oliwek.
Skrzydełka dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy
marynatę: mieszamy płynny miód (z jego ilością nie ma co przesadzać, bo zacznie
nam się przypalać), oliwę z oliwek, tymianek, zioła prowansalskie, słodką paprykę, kmin rzymski, chilli, sól i pieprz . Taką marynatą
smarujemy skrzydełka i zakładamy końcówki skrzydełek na kostki.
Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Po czym grillujemy ok. 30
minut.
mmm.... zjadłabym ♥ narobiłaś mi smaka
OdpowiedzUsuńWpraszam się na grilla;)
OdpowiedzUsuń