piątek, 17 stycznia 2014

Wafle ryżowe z pastą z makreli


Składniki:

  • wafle ryżowe,
  • ok. 200 g wędzonej makreli,
  • 200 g tłustego sera twarogowego,
  • 3 łyżki mleka,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • sól morska,
  • pieprz czarny.


Przygotowanie:
 
     Z wędzonej makreli usuwamy ości, a mięsko przekładamy do miseczki. Rozgniatamy ją widelcem z serem twarogowym, dolewając mleka. Można dodać odrobinę śmietany zamiast mleka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy pastę. Na wafelkach ryżowych rozsmarowujemy pastę i dekorujemy plasterkiem pomidorka cherry.
 

1 komentarz:

  1. Wafle ryżowe, hmm, nie jest to moje ulubione "pieczywo", ale pomidory i pasty rybne wielbię, wiec nadrabiają;)

    OdpowiedzUsuń