- 1 podwójna pierś kurczaka,
- 1/2 opakowania makaronu świderki,
- 300 ml przecieru pomidorowego,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- szczypta chilli,
- sól morska,
- pieprz czarny.
Piersi
kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na
rozgrzanym tłuszczu. W rondelku gotujemy makaron al dente w osolonej
wodzie. Następnie kurczaka zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy
rozgnieciony ząbek czosnku, zioła prowansalskie, słodką paprykę i
chilli. Makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem.
smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńpyszne a wiem, bo robię podobny sos do makarony spaghetti pełnoziarnistego:)
OdpowiedzUsuńw ogóle masz takie pyszne przepisy i piękne zdjęcia,że boje się wchodzić, bo od razu mam na wszystko ochotę a jestem na diecie:(