wtorek, 4 lutego 2014

Świderki w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka,
  • 1/2 opakowania makaronu świderki,
  • 300 ml przecieru pomidorowego,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta chilli,
  • sól morska,
  • pieprz czarny.
Przygotowanie:
 
    Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. W rondelku gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Następnie kurczaka zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, zioła prowansalskie, słodką paprykę i chilli. Makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem.


 

2 komentarze:

  1. pyszne a wiem, bo robię podobny sos do makarony spaghetti pełnoziarnistego:)
    w ogóle masz takie pyszne przepisy i piękne zdjęcia,że boje się wchodzić, bo od razu mam na wszystko ochotę a jestem na diecie:(

    OdpowiedzUsuń