Składniki:
- kruche babeczki,
- konfitura truskawkowa,
- 300 ml śmietany 30%,
- 1 łyżeczka cukru pudru,
- 1/2 łyżeczki żelatyny,
- 2 kiwi,
- 2 brzoskwinie z puszki,
- polewa i dekoracje Helio,
- starta czekolada.
Przygotowanie:
Do kruchych babeczek wkładamy po łyżce konfitury truskawkowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i powoli wlewamy do kremówki, mieszając. Nakładamy śmietanę na babeczki. Następnie kroimy owoce i dekorujemy nimi nasze babeczki. Do każdej wkładamy jeszcze czekoladowy krążek i posypujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Ja uwielbiam takie babeczki z cukierni w mieście mojej babci :)
OdpowiedzUsuńCo prawda, lodówka poświątecznie pełna tego i owego , ale takiej pyszności bym nie ominęła!
OdpowiedzUsuńjuż od kilku ndi chodzą za mną te małe słodkości:)
OdpowiedzUsuńMmmmmm, wyglądają bardzo smacznie. Przydały by się do dzisiejszej kawy :)
OdpowiedzUsuń