ciasto:
- 1,5 szklanki mąki,
- 2 jajka,
- 1/4 margaryny,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki cukru.
- 1 kg twarogu z wiaderka,
- 1 szklanka cukru,
- 2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 4 żółtka,
- 1 budyń śmietankowy,
- 1 budyń waniliowy,
- 3/4 szklanki oleju Rapso.
- 4 białka,
- 1/2 szklanki cukru pudru,
- 100 g wiórków kokosowych Kresto.
Przygotowanie:
Składniki na ciasta zagniatamy, aż do uzyskania lepkiej kulki. Następnie przekładamy ciasto do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy i rozkładamy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 minut. Składniki na masę serową miksujemy ze sobą. Dodajemy je w takiej kolejności jak są wymienione składniki.Taką masę przelewamy na ciasto i pieczemy 24 minut. Pianę z białek ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Wyciągamy sernik z piekarnika i smarujemy naszą bezą. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze 15 minut.
pyszny sernik, robię tak czasami:)
OdpowiedzUsuńwygląda prze-apetycznie :)
OdpowiedzUsuń