SKŁADNIKI:
- 1 mała cukinii,
- 1 marchewka,
- 1 opakowanie makaronu fettuccine,
- 1 puszka łososia,
- 300 ml kremówki,
- kilka listków świeżej bazylii,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Makaron
gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię i marchewkę kroimy w
cienkie plasterki wzdłuż warzywa, najlepiej zrobimy to obieraczką do
warzyw. Takie paseczki warzywne gotujemy ok. 3 minutek na parze. Na
patelni podgrzewamy kremówkę, dodajemy kilka listków świeżej bazylii,
sól i pieprz. Podgrzewamy do odparowania. Na talerz wykładamy makaron,
warzywne paski, kawałki łososia i polewamy całość sosem śmietanowym.
Dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Super danie Agnieszko. Takie kolorowe jak jesień. Pyszności :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ta danie
OdpowiedzUsuńSmakowite, idealne ns obiadek :)
OdpowiedzUsuńkapitalny, kolorowy obiadek:) pycha!
OdpowiedzUsuńPyszne danie :)
OdpowiedzUsuń