wtorek, 7 października 2014

Makaron z łososiem i cukinią

SKŁADNIKI:


  • 1 mała cukinii,
  • 1 marchewka,
  • 1 opakowanie makaronu fettuccine,
  • 1 puszka łososia,
  • 300 ml kremówki,
  • kilka listków świeżej bazylii,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię i marchewkę kroimy w cienkie plasterki wzdłuż warzywa, najlepiej zrobimy to obieraczką do warzyw. Takie paseczki warzywne gotujemy ok. 3 minutek na parze. Na patelni podgrzewamy kremówkę, dodajemy kilka listków świeżej bazylii, sól i pieprz. Podgrzewamy do odparowania. Na talerz wykładamy makaron, warzywne paski, kawałki łososia i polewamy całość sosem śmietanowym. Dekorujemy listkami świeżej bazylii.

5 komentarzy: