Składniki:
- 1 kg karkówki,
- 2 duże cebule,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki,
- kilka plasterków czosnku,
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego,
- 1 łyżeczka kolendry,
- 2 łyżki majeranku Kociołek Smaków,
- 2 łyżki oleju rzepakowego Oleofarm,
- kopytka.
Przygotowanie:
Karkówkę myjemy i osuszamy. W moździerzu rozcieramy ziarenka pieprzu czarnego i kolendry. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy z olejem. Nacieramy nimi karkówkę. Dodajemy pokrojone cebule w piórka. Przykrywamy nasze mięsko i chowamy do lodówki na noc. Następnego dnia przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy- przez 15 minut w 230 stopniach, kolejne 60 minut w 180 stopniach.Sosik z karkówki przelewamy do rondelka. W kubeczku mieszamy łyżkę mąki pszennej z 3 łyżkami wody, dodajemy do sosu. Mieszamy, aż do zagotowania. Takim sosikiem polewamy karkówkę i kopytka. Pycha!
Ten piękny talerz to nie jest byle jaki talerz - to jest Porcelana Bogucice :)
Pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńPyszne mięsko:)
OdpowiedzUsuńSmakocie wyglada ;)
OdpowiedzUsuńjaki pyszny i syty obiad! smaki ponadczasowe, które każdy uwielbia
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką karkówkę na obiad :)
OdpowiedzUsuńPyszny i łatwy sposób na obiad :)
OdpowiedzUsuń