Tak mnie ostatnio naszło na faszerowane papryki, a że uwielbiam kaszę jaglaną to postanowiłam nią napełnić papryczki :) W lodówce znalazłam serek feta, który dodał fajnego słonego smaku, a słodyczy dodała brzoskwinia :)
Składniki:
- 2 czerwone papryki,
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej Naturalnie Zdrowe,
- 1/5 sera feta,
- 1 brzoskwinia,
- 4 plasterki żółtego sera,
- szczypta soli,
- 1 łyżka oleju rzepakowego uniwersalnego Olandia.
Przygotowanie:
Papryki myjemy i osuszamy. Przecinamy je wzdłuż, tak by powstały dwie połówki. Usuwamy ogonki i gniazda nasienne. Smarujemy delikatnie olejem. Kaszę jaglaną gotujemy w 1 szklance wody (osolonej). Do ugotowanej ciepłej kaszy dodajemy rozgniecioną fetę i brzoskwinię pokrojoną w kosteczkę. Takim farszem napełniamy papryki. Przykrywamy je plasterkiem sera lub startym serem i zapiekamy 15-20 minut w 180 stopniach.
o jutro zrobie sobie na obiad :) Pycha:)
OdpowiedzUsuńLubię paprykę faszerowaną, muszę zrobić z takim farszem :)
OdpowiedzUsuńPysznie Aguś :-)
OdpowiedzUsuń