Rolmopsy- szybka przekąska z filetów śledziowych. Wystarczą dobre filety ze śledzia, ogórek, papryka, cebulka, szczypiorek oraz pomidorki.
Składniki:
- 1 opakowanie filetów śledziowych z oliwkami i kaparami Seko,
- 1 ogórek konserwowy,
- 1 kawałek papryki konserwowej,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- 1 mała cebula,
- kilka pomidorków śliwkowych.
Przygotowanie:
Filety odsączamy na ręczniku papierowym z oleju. Na każdym filecie kładziemy kawałek ogórka i papryki. Zawinięte filety układamy na posiekanym szczypiorku. Cebulkę kroimy w plasterki, a pomidorki przecinamy na pół. Posypujemy oliwkami i kaparami z zalewy.
Bardzo lubię takie przekąski śledziowe:)
OdpowiedzUsuńOjej, ja sledzie chyba jadlam ostatnio... na Wigilie! :o zdecydowanie zbyt dawno ;P
OdpowiedzUsuń