wtorek, 24 stycznia 2017

Śledzie z jabłkiem

Proste i szybkie do zrobienia - śledzie z jabłkiem, dla innych takie z jabłkiem są to śledzie pod pierzynką. Jednak u mnie pod pierzynką to po prostu są z  ogórkiem i cebulką pod śmietaną- tutaj możecie je znaleźć.


Składniki:

  • 1 opakowanie śledzi Mr Śledź z musztardą francuską Seko,
  • 1 jabłko,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżeczka chrzanu,
  • 200 g śmietany 12 %,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • sól,
  • pieprz,
  • czerwony pieprz.

Przygotowanie: 

Śledzie odsączamy z nadmiaru oleju przy pomocy ręcznika papierowego i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce (odciskamy z nich sok), dodajemy pokrojoną drobno cebulkę, chrzan i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem- mieszamy. Śledzie zalewamy śmietaną i dekorujemy czerwonym pieprzem.

2 komentarze:

  1. Śledzie z jabłkiem zawsze fajnie pasują ;) pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie połączenie musi być naprawdę smaczne. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń