Proste i szybkie do zrobienia - śledzie z jabłkiem, dla innych takie z jabłkiem są to śledzie pod pierzynką. Jednak u mnie pod pierzynką to po prostu są z ogórkiem i cebulką pod śmietaną-
tutaj możecie je znaleźć.
Składniki:
- 1 opakowanie śledzi Mr Śledź z musztardą francuską Seko,
- 1 jabłko,
- 1 mała cebula,
- 1 łyżeczka chrzanu,
- 200 g śmietany 12 %,
- 1/2 łyżeczki cukru,
- sól,
- pieprz,
- czerwony pieprz.
Przygotowanie:
Śledzie odsączamy z nadmiaru oleju przy pomocy ręcznika papierowego i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce (odciskamy z nich sok), dodajemy pokrojoną drobno cebulkę, chrzan i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem- mieszamy. Śledzie zalewamy śmietaną i dekorujemy czerwonym pieprzem.
Śledzie z jabłkiem zawsze fajnie pasują ;) pozdrawiam i zapraszam :)
OdpowiedzUsuńTakie połączenie musi być naprawdę smaczne. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/