wtorek, 27 grudnia 2011

Łosoś i pstrąg w galarecie

Składniki:
1 kg filetu z łososia,
1 kg filetu z pstrąga,
1 kostka warzywna,
4 łyżki żelatyny,
4 jajka,
2 marchewki,
1 pietruszka,
1 seler,
1/2 groszku zielonego,
1 pomidor,
1/2  papryki,
natka pietruszki.


Przygotowanie:

 Kawałki fileta z łososia i pstrąga gotujemy w wodzie z obranymi warzywami : marchewka, pietruszka i seler. Dodajemy do wywaru kostkę warzywną. Gotujemy około 30 minut. W osobnym rondelku gotujemy jajka na twardo. Ugotowane kawałki rybki układamy na talerzyku. W małej ilości wywaru rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z 2-3 szklankami wywaru. Następnie, studzimy nasz wywar. Talerz z rybką dekorujemy warzywami i jajkiem. Gdy leciutko zacznie nam tężeć wywar zalewamy nim rybkę. Chłodzimy w lodówce.

1 komentarz: