![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjgqYwvqCoquwC_iSMf1-Wb2dbcLk8sZethY-14ytYxF0MIIIXMj3v6RqydRG-YIFaSLlO5x30MTSw24splwdrxMknw-vJJstowkpRYIPvndQ8MW6ry3SCQpyNOk0CwOPJ4l1zMf7NI4Bh/s400/P1060241.jpg)
10 sztuk oliwek czarnych i zielonych,
1 papryka,
1 ogórek zielony,
1 pomidor,
1 ser feta,
7 liści sałaty lodowej,
Sos:
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka tymianku,
1 łyżeczka bazylii otartej,
1 łyżeczka rozmarynu,
1 łyżeczka soku z cytryny,
do posypania natka pietruszki.
Przygotowanie:
Myjemy dokładnie liście sałaty i drzemy na małe kawałki. Ogórka kroimy w kostkę, tak samo fetę i pomidora. Następnie paprykę kroimy w drobne paseczki. Wykładamy ze słoika marynowaną cebulkę. Wszystko mieszamy i polewamy sosem zrobionym z oliwy z oliwek, tymianku, rozmarynu, bazylii i soku z cytryny. Posypujemy natką pietruszki.
Tej sałatki nie da sie przecenić , uwielbiam ją i opycham się ile się da!
OdpowiedzUsuńPrzepyszna!
OdpowiedzUsuńUwielbiam te greckie sałatki:-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki:) a twoja totalnie mnie zainspirowała:) wiem co dzisiaj zrobie:) wygląda pysznie
OdpowiedzUsuń