![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEha-01tDs80lSWOGi5zrNvlYnUviH7klJeKqlmIYr3JzUiqdH9E60C8g-h3qapfJ2uNgVuC20Xv1WTUXEwquoj_KH4rJjVzaGVv7c-xy614wQR5niTawe2GFzOks1Adda_aLNq-8qKx8qB9/s400/P1060656.jpg)
10 udek kurczaka,
2 pory,
10 plasterków żółtego sera,
przyprawa do drobiu,
1 ząbek czosnku,
pieprz,
sól.
Przygotowanie:
Udka kurczaka myjemy i usuwamy z nich wszystkie kości oraz zdejmujemy z nich skórę. Następnie posypujemy przyprawą do kurczaka. Por kroimy w cienkie krążki i podsmażamy na łyżce masła, doprawiamy pieprzem i solą oraz dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Udka układamy na blaszce i pieczemy ok 20 min w piekarniku w 190 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy udka z piekarnika, układamy na nich por i plasterek sera i zapiekamy jeszcze na 15 min.
Bardzo smaczne muszą wychodzić :)
OdpowiedzUsuńhttp://polkazprzyprawami.blox.pl
ja farsz daję zawsze do środka. Jeszcze tak nie robiłam jak u Ciebie i chętnie wypróbuję. Nawet nie wpadłam na pomysł by jako farszu użyć pora. Bardzo podoba mi się ten pomysłek. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo proste, przepysznie wyglądające danie :)
OdpowiedzUsuńAz się głodna zrobiłam, no ale o 02:40 nie będę jeść. Powstrzymam się, ranek już tak bliski. POZDRAWIAM:) Ania
OdpowiedzUsuńFajny przepis, bardzo lubię przepisy z dodatkiem pora a w połączeniu z serem - rewelacja
OdpowiedzUsuń