Składniki:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
1 łyżeczka cukru wanilinowego,
1/3 szklanki mleka,
3/4 szklanki wody,
karmel z wanilią w młynku,
polewa czekoladowa.
Przygotowanie:
Szklankę od kawy dekorujemy, lejąc po wewnętrznych ściankach szklanki polewę czekoladową. Kawę rozpuszczalną zalewamy gorącą wodą i słodzimy cukrem wanilinowym. Następnie mleko gotujemy, gdy zacznie powstawać nam piana przestajemy gotować i zalewamy kawę. Trzeba uważać, by mleko nie wykipiało podczas gotowania. Na koniec posypujemy karmelem z wanilią. Pycha.
ja robię kawę waniliową po prostu z mlekiem sojowym waniliowym ^^, a taka karmelowa posypka mmm <3.
OdpowiedzUsuńTaka kawka przydałaby mi się teraz w pracy :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda, uwielbiam smakowe kawy :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie i pewnie tak smakuje!
OdpowiedzUsuńAleż pysznie to wygląda, niestety nie piję kawy, choć na taką kto wie pewnie bym się skusiła;)
OdpowiedzUsuńfajne:) tylko bardzo kaloryczne...choc ja dolewam suropu....ehhh z kawa to tak juz jest...
OdpowiedzUsuńTen przepis wydaje się znakomity. Dziś lub jutro dokonam próby. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmmm pysznie wygląda z tą polewą ;)
OdpowiedzUsuńMmm <3
OdpowiedzUsuńkocham wszystko, co waniliowe, m.in. vanilloccino z automatu szkolnego :) Domowe musi być milion razy lepsze :)
OdpowiedzUsuńDolewam sobie do kawy mleczka sojowego waniliowego;-) Pychota
OdpowiedzUsuńkawaa ^^
OdpowiedzUsuńzmieniłam adres bloga zapraszam! :)