Pyszne serowe paluchy z ciasta francuskiego... łatwa i szybka przekąska dla każdego :) Można urozmaicić dodając szynkę lub ulubione zioła :)
Składniki:
1 ciasto francuskie
100 g żółtego sera
Przygotowanie:
Z ciast francuskiego wycinamy prostokąty ok. 2cm na 12 cm. W środek
wkładamy o podobnych wymiarach kawałek żółtego sera. Skręcamy ciasto
francuskie trzymając za dwa przeciwległe końce. Układamy paluchy na
blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego
piekarnika na 180 stopni i pieczemy je ok. 15 minut. Najlepiej smakują
jeszcze ciepłe.
Jak ja uwielbiam Twoje ostatnie przepisy!! :)
OdpowiedzUsuńmam takie w planach do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńale fajnie wymyśliłaś!!!!
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńApetyczne, pulchniutkie, paluszki :)
OdpowiedzUsuń