Składniki:
8 parówek
1 opakowanie ciasta francuskiego
do dekoracji: szczypiorek, ketchup
Przygotowanie:
Z parówek zdejmujemy foliowe osłonki. Każdą parówkę dokładnie owijamy
ciastem francuskim. Następnie kroimy na mniejsze kawałki po ukosie.
Kawałki parówek układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 15
minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem i posypujemy posiekanym
szczypiorkiem.
Jak jestem w piekarni, to prawie zawsze to biorę. UWIELBIAM! Szczególnie z zapieczonym ketchupem w środku.
OdpowiedzUsuńAleż pyszne...spodziewam się że że na zimno tez byłyby pyszne, na piknik jak znalazł;)) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńheheh, akurat chciałam je zrobić w tygodniu;)))
OdpowiedzUsuńSzybka, świetna i pyszna przekąska :)
OdpowiedzUsuńBardzo takie lubię, śliczne!
OdpowiedzUsuńszkoda, że nie ma przepisu na ciasto francuskie
OdpowiedzUsuń