Składniki:
1 sos Bolognese z mięsem,
1 sos Napoli z bazylią,
500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka bazylii otartej,
szczypta chilli,
szczypta papryki słodkiej,
1 makaron spaghetti 50 cm.
Przygotowanie:
Mięso mielone podsmażamy na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Gdy mięso
będzie usmażone dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i dusimy
ok. 10 minut. Następnie wlewamy sos bolognese i napoli. Doprawiamy
wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, bazylią, chilli oraz papryką słodką.
Do osolonej, gotującej się wody wkładamy makaron Sorenti. Gotujemy ok. 11 minut.
Makaron odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą i układamy w miseczce. Polewamy sosem bolońskim i posypujemy startym żółtym serem.Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Smakowitości : )
OdpowiedzUsuńSosy są bardzo dobre, miałam okazje spróbować:)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda! ;) Zapraszam.
OdpowiedzUsuńMożna się poczęstować?;) Spaghetti bardzo lubię, a to wygląda i pewnie tak smakuje, ze palce lizać:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńpycha - uwielbiam makaron:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kluseczki:-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie ...zostałaś wciągnięta do zabawy i czekam na odpowiedzi:
http://doowa.blogspot.com/2012/05/tag-11-pytan.html