Składniki:
- 200 g mrożonego szpinaku,
- 1/3 fety,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka masła,
- 1 opakowanie wafelków ryżowych.
Na patelni
rozpuszczamy masło i dusimy pod przykryciem mrożony szpinak. Następnie
dodajemy 1/3 fety oraz wyciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku.
Na każdy mini wafelek ryżowy nakładamy trochę ostudzonego szpinaku oraz posypujemy pokruszoną fetą. Najlepsze są podane od razu po
przygotowaniu.
szpinak jest super!
OdpowiedzUsuńSzybki i prosty pomysł na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńZe szpinakiem??? w życiu takich nie jadłem ale podobno trzeba za życia spróbować wszystkiego :)
OdpowiedzUsuńKocham szpinak :) ale fety za to nie lubie :p
OdpowiedzUsuńfajne....tylko ja mam problem z ryzowymi waflami...bleeee chyba je na cos podmienie bo reszta przepisu bardzo mi sie podoba:)
OdpowiedzUsuń