- 100 g zmielonych pistacji,
- 100 g zmielonych orzechów laskowych,
- 4 jajka,
- 50 g mąki,
- 5 łyżek cukru,
- szczypta soli.
- 2 łyżki maku,
- lukier,
- czerwony pisak jadalny
Przygotowanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjciZn8U5M5Jj90NzqCw3EHtW3S7uqYnvnXj9FfVHEakdFIPbo3EB0R7ONYaw0AU6vaQdxFgbWQ-VEYK9hDeuZ82kN0E7M6x7HrzB292ztvY64kWPdQJy82OobsVIKFXC31pJ5YCtfweK8C/s280/P1140870.jpg)
Żółtka mieszamy ze zmielonymi orzechami laskowymi, mąką i makiem. Dodajemy taką mieszankę do białek. Napełniamy ciastem foremki, układamy je w foremce do pieczenia muffinek, tak by nam się ciasto nie wylało.
Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Odcinamy końcówki, tak by choinki mogły stać. Ostudzone ciasto smarujemy lukrem i obtaczamy w zmielonych pistacjach. Dekorujemy pisakiem cukrowym, tak by dał nam efekt bombek :)
jak zwykle, pyszności;))
OdpowiedzUsuńświetnie Ci to wyszło!uwielbiam takie słodkości :)!
OdpowiedzUsuńMniam! :)
ale superaśne!!!!!
OdpowiedzUsuńFajniutkie!
OdpowiedzUsuńkapitalne:) haa
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuń