wtorek, 17 czerwca 2014

Buritto

Składniki:

  • kilka placków wraps tortilla,
  • 400 g mięsa mielonego,
  • 300 ml przecieru pomidorowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 1 cebula,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • sól,
  • pieprz cayenne,
  • biały pieprz.

Przygotowanie:

    Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plasterki czosnku oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso i smażymy. Następnie zalewamy mięso przecierem pomidorowym i dodajemy fasolkę czerwoną z puszki. Gotujemy, aż do zgęstnienia sosu. Następnie przyprawiamy białym pieprzem, cayenne i solą. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli z obu stron i układamy na nich farsz. Zawijamy tortille.

1 komentarz: