Składniki:
- 400 g świeżego szpinaku,
- 1 łyżka masła,
- 2 piersi kurczaka,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Piersi kurczaka dokładnie myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie
kurczaka przecinamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na kotlety.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Szpinak podsmażamy na maśle (tak długo, aż wyparuje powstała woda podczas podsmażania szpinaku) i przyprawiamy
pieprzem i solą. Łyżeczką nakładamy i rozprowadzamy szpinak na rozbite piersi kurczaka i
zwijamy. Układamy roladki w parowarze i gotujemy ok. 20 minut. Podajemy
z ryżem. Polecam wszystkim.
Bardzo lubię wszelakie mięsko z pary. Twoja roladka wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńpyszne danie, pięknie podane:)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie i w smaku i w przygotowaniu. Mniam
OdpowiedzUsuń