1 szklanka cukru,
3 szklanki mąki,
3 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 margaryna,
4 jabłka słodkie,
6 brzoskwiń,
2 łyżki śmietany kwaśnej
Przygotowanie:
Z mąki, cukru, proszku do pieczenia , jajek, śmietany i miękkiej margaryny zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy na 30 min do lodówki. W tym czasie jak nam się chłodzi obieramy jabłka ze skórki i usuwamy gniazda nasiennie, z brzoskwiń wyjmujemy pestki. ścieramy jabłka i brzoskwinie. Następnie gotujemy je na małym ogniu, ok 20 minut. Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na 2 części. Jedną część wykładamy na posmarowaną blachę, tak by zakryło nam całe dno blachy, na to wylewamy nasz mus z jabłek i brzoskwiń. Z drugiej części ciasta wycinamy paski i układamy na cieście na ukos tworząc wzorek. Pieczmy ok 30 min w 180 stopniach. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
wygląda baaardzo apetycznie :) mniam
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze nigdy takiej z brzoskwiniami. Świetnie wygląda :D
OdpowiedzUsuńJabłka i brzoskwinie? Hmm, musi być pysznie!:)
OdpowiedzUsuńpołączenie jabłek i brzoskwiń było strzałem w 10 :)
OdpowiedzUsuńMniam, smacznie wygląda ! :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda, chętnie bym spróbowała kawałka:)
OdpowiedzUsuń