1,5 szklanki płatków owsianych,
3 łyżki kakao,
100 g margaryny,
9 łyżek cukru pudru,
4 łyżki miodu,
1 garść orzechów włoskich.
Przygotowanie:
W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier puder, miód i kakao. Mieszamy by składniki się połączyły podgrzewając na małym ogniu. Następnie ściągamy z ognia i dodajemy płatki owsiane i orzechy włoskie. Mieszamy i nakładamy łyżką ciasteczka na papier do pieczenia. Zostawiamy do stwardnienia, najlepiej na całą noc. Jednak można podjadać już wcześniej :)
Fajnie, że przepis się przydał! :) A co do płatków to jak widać indywidualna sprawa, metoda prób i błędów okazuje się niezastąpiona do odnalezienia ulubionej receptury :)
OdpowiedzUsuńdokładnie :) każdy lubi coś innego, a w kuchni trzeba eksperymentować :)
Usuńsuper przepis smacznego wam życzę
OdpowiedzUsuńCUDOWNEJ, PEŁNEJ UŚMIECHU
SOBOTY ŻYCZĘ, SERDECZNIE POZDRAWIAM,BUZIAKA ZOSTAWIAM!
Fajny przepis....nie ma weryfikacji obrazkowej????
OdpowiedzUsuńUffff:-)
Automatem nie jestem ale rozwalaja mnie te obrazki...pko prostu:-)
nie ma weryfikacji, właśnie zmieniłam ustawienia ;)
Usuńmniam lubię takie chrupiące! :)
OdpowiedzUsuńCoś mi się wydaję, że dziś zrobię te pychotki wszystkie składniki mam w domu.
OdpowiedzUsuńOoo... muszę koniecznie spróbować! Pamiętam, że dawno temu robiłam podobne i były pyszne. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńswietny przepis musze wyprobowac...
OdpowiedzUsuńkiedyś robiłam, są pyszne!!!
OdpowiedzUsuńja też chętnie skorzystam z przepisu bo mnie kusi niesamowicie!
OdpowiedzUsuńwyglądają cudownie czekoladowo :)
OdpowiedzUsuńMój tato robi podobne jeżyki :) Jak ja je lubię :) Tylko on jeszcze dodaje masę bakalii do tego (rodzynki, daktyle - ogólnie co w szafce jest) i chyba kieliszek spirytusu jeszcze ;)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować 👍😊
OdpowiedzUsuń