piątek, 16 marca 2012

A'la roladki schabowe

  Pyszne a'la roladki z masłem czosnkowym... pieczone w piekarniku...

Składniki:
500 g schabu,
2 łyżki oleju,
czosnek granulowany,
pieprz, sól, tymianek, kolendra,
3 łyżki masła.







Przygotowanie:

  Schab myjemy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy. Każdy plasterek smarujemy olejem i posypujemy mieszanką przypraw z obu stron. Na środku kładziemy kawałek masła i posypujemy czosnkiem granulowanym. Kawałki schabu zawijamy w roladki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut.

4 komentarze:

  1. Jeszcze tak nie robiłam, trzeba będzie spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem głodna, chcę jedna roladkę na spróbowanie;) Roladki wyglądają smakowicie i pewnie są palce lizać:) Pozdrawiam:) Ania

    OdpowiedzUsuń
  3. spróbuję chętnie na pewno super

    Gorące jak słońce,
    szybkie jak wiatr,
    pozdrowienia dla Ciebie,
    przesyłam właśnie ja!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka

    OdpowiedzUsuń