Pyszne a'la roladki z masłem czosnkowym... pieczone w piekarniku...
Składniki:
500 g schabu,
2 łyżki oleju,
czosnek granulowany,
pieprz, sól, tymianek, kolendra,
3 łyżki masła.
Przygotowanie:
Schab myjemy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy. Każdy plasterek smarujemy olejem i posypujemy mieszanką przypraw z obu stron. Na środku kładziemy kawałek masła i posypujemy czosnkiem granulowanym. Kawałki schabu zawijamy w roladki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut.
Jeszcze tak nie robiłam, trzeba będzie spróbować!
OdpowiedzUsuńJestem głodna, chcę jedna roladkę na spróbowanie;) Roladki wyglądają smakowicie i pewnie są palce lizać:) Pozdrawiam:) Ania
OdpowiedzUsuńspróbuję chętnie na pewno super
OdpowiedzUsuńGorące jak słońce,
szybkie jak wiatr,
pozdrowienia dla Ciebie,
przesyłam właśnie ja!
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka
OdpowiedzUsuń