600 g schabu,
3 łyżeczki majeranku,
1 łyżeczka tymianku,
1 ząbek czosnku,
2 łyżeczka kolendry,
4 łyżki oleju,
sól,
pieprz,
1 woreczek kaszy gryczanej
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy olej z majerankiem, tymiankiem, kolendrą, pieprzem, solą oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Taką marynatą smarujemy schab, nakłuwamy go widelcem. Marynujemy całą noc w lodówce. Na drugi dzień przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy przez godzinę. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 200 stopniach, a kolejne 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy schab w plastry i podsmażamy na patelni (na tłuszczu z niego uzyskanym). Kaszę zalewamy 300 ml zimnej wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli i gotujemy ok 15 minut.
Na końcu posypujemy danie posiekanym, świeżym szczypiorkiem.
musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
fajna ta mieszanka kaszowa:) choc ja szukam zawsze czegos co moge od poczatku do konca zrobic samemu tylko nie wiem czy to sie da...
OdpowiedzUsuńtutaj są same naturalne składniki, więc tak jakbyś robiła sama :)
Usuńgryczaną kocham :).
OdpowiedzUsuń