3/4 szklanki oleju,
1 szklanka soku pomarańczowego,
1 łyżeczka sody,
2,5 szklanki mąki,
1 szklanka cukru,
3 jajka,
1/2 szklanki mleka.
dekoracja:
1/2 szklanki cukru pudru,
2 łyżki soku pomarańczowego,
kandyzowane skórki pomarańczowe.
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy sypkie produkty: mąkę, cukier i sodę. W drugiej rozbijamy jajka, dodajemy olej, sok pomarańczowy i mleko. Mieszamy trzepaczką. Do składników sypkich wlewamy składniki płynne i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do papilotek umieszczonych w blaszce. Wlewamy 2/3 objętości. Pieczmy 20 min w 170 stopniach. Do cukru pudru dodajemy dwie łyżeczki soku pomarańczowego (świeży lub z kartonu) i mieszamy. Dekorujemy muffinki lurem i układamy kandyzowane skórki pomarańczowe.
Mmm... pychota!
OdpowiedzUsuńojjj tak :)
Usuńpiekłam na Sylwestra:) są pyszne:)
OdpowiedzUsuńPycha! Uwielbiam wszelkie babeczki i muffinki :-)
OdpowiedzUsuńProste i szybkie :)
Niestety nie mam mufinek, ale powiem ci że często kopiuję twoje przepisy, Mogę?
OdpowiedzUsuńA gdzie je kopiujesz? :)
UsuńLubię mufinki, i skórki tez mam, będzie pychotka!
OdpowiedzUsuńlubię takie pomarańczowe smaki :).
OdpowiedzUsuńPyszne..dziękuję za udział w akcji..
OdpowiedzUsuń