Karmelowe płatki z migdałami... idealnie pasują do popołudniowej kawy, taka mała słodka przekąska :)
Składniki:
70 g płatków migdałowych,
1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego.
Przygotowanie:
Płatki migdałowe mieszamy razem z mlekiem skondensowanym słodzonym. Na blaszce od piekarnika układamy papier do pieczenia i wylewamy naszą masę. Delikatnie rozsmarowujemy nożem tak cienko jak się tylko da. Blachę wkładamy do piekarnika na 150 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut - do uzyskania lekko złocistego koloru. Po wyciągnięciu blachy z piekarnika odczekujemy ok. 5 minut, aż masa lekko ostygnie (gorąca jest zbyt lepka). Masę łamiemy na kawałki, albo kroimy nożem.
ale słodko!:-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWielkanocną radość ślę dla Ciebie dziś,
OdpowiedzUsuńktórą śpiewa każdy ptak, kwiat i liść,
którą wiosna niesie dla każdego z nas
Z cudem Zmartwychwstania w ten niezwykły czas.
Wielkanocne szczęście ślę w piosence Ci,
niechaj rozpromieni Twoje troski i łzy,
niechaj w Twoje serce Wielkanocna pieśń,
wniesie wielką radość i nadziei treść.
Wielkanocne Święta niechaj w domu Twym
rozgoszczą się Zmartwychwstania blaskiem i spokojem,
niech się wszystkie serca miłością podzielą
Wielkanocną pieśnią , cudem i nadzieją.
prosty sposób na dużo słodkości :).
OdpowiedzUsuńo jak smakowite:) wesołego:)
OdpowiedzUsuń