Składniki:
Przygotowanie:
Kalafiora w całości gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy ok. 30 min, gdy już będzie miękki odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy go w różyczki, a je następnie siekamy. dodajemy odcedzoną kukurydzę, posiekany koperek i majonez. Mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Dekorację zrobiłam z marchewki, z plasterków powycinałam wkoło małe trójkąty.
Ślicznie pocięłaś tę marchewkę! :) Uwielbiam kalafiora, kukurydzę i majonez. Przepis bardzo trafiony! :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńfajne! i ja tez przepadam za kalafiorem:)
OdpowiedzUsuńProste, a jakie smaczne! Kocham kalafior, w takiej formie również :)
OdpowiedzUsuńależ wiosenny pomysł z marchewkowymi kwiatkami:)
OdpowiedzUsuńna kalafiorową zawsze chętna jestem :).
OdpowiedzUsuńhehe, kalafior fajny jest;)
OdpowiedzUsuńprzepis łatwy, pewnie bardzo smaczne;)
ja również uwielbiam kalafior :) a sałatka wygląda super
OdpowiedzUsuń