niedziela, 15 kwietnia 2012

Snacki ryżowe z twarogiem

  Zdrowa, pyszna, szybka przekąska na wieczór z snacków ryżowych Rismini  podane z  twarogiem i posypane świeżym szczypiorkiem... bo czy same snacki ryżowe muszą być nudną przekąską?

 Składniki:
1 paczka rismini twarożek ze szczypiorkiem Sonko,
200 g twarogu półtłustego,
1/2 cebuli,
4 łyżki śmietany 18%,
szczypta soli i pieprzu,
do posypania: szczypiorek.


Przygotowanie:

   Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy go widelcem. Dodajemy śmietanę i drobno pokrojoną w kostkę cebulkę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy pieprzem i solą. Na każdy krążek ryżowy nakładamy łyżeczkę twarogu. Na koniec posypujemy wszystko posiekanym szczypiorkiem. Idealna, szybka przekąska na wieczór, polecam!

7 komentarzy:

  1. Jak te jedzonko smakowicie wygląda, aż chciałabym ci skubnąć jedno z talerzyka.

    OdpowiedzUsuń
  2. smaczne, zdrowe, mało kaloryczne. a Ty masz super talerzyk :)

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowita, lekka przekąska :).

    OdpowiedzUsuń
  4. Leciutka i pomysłowa przekąska. Wieczorową pora jak znalazł ;]

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam takie zdrowe i pyszne przekaski!

    pozdrawiam ;-)

    OdpowiedzUsuń