1 paczka rismini twarożek ze szczypiorkiem Sonko,
200 g twarogu półtłustego,
1/2 cebuli,
4 łyżki śmietany 18%,
szczypta soli i pieprzu,
do posypania: szczypiorek.
Przygotowanie:
Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy go widelcem. Dodajemy śmietanę i drobno pokrojoną w kostkę cebulkę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy pieprzem i solą. Na każdy krążek ryżowy nakładamy łyżeczkę twarogu. Na koniec posypujemy wszystko posiekanym szczypiorkiem. Idealna, szybka przekąska na wieczór, polecam!
Jak te jedzonko smakowicie wygląda, aż chciałabym ci skubnąć jedno z talerzyka.
OdpowiedzUsuńsmaczne, zdrowe, mało kaloryczne. a Ty masz super talerzyk :)
OdpowiedzUsuńAleż piękny ten talerz!!!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńsmakowita, lekka przekąska :).
OdpowiedzUsuńLeciutka i pomysłowa przekąska. Wieczorową pora jak znalazł ;]
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie zdrowe i pyszne przekaski!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ;-)