sobota, 28 kwietnia 2012

Zapiekane parówki w cieście francuskim

   Zapiekane parówki w cieście to wspaniała alternatywa dla tradycyjnych parówek na ciepło... szybka i smaczna przekąska dla niespodziewanych gości :)

Składniki: 
8 parówek 
1 opakowanie ciasta francuskiego 
do dekoracji: szczypiorek, ketchup



Przygotowanie:
 
   Z parówek zdejmujemy foliowe osłonki. Każdą parówkę dokładnie owijamy ciastem francuskim. Następnie kroimy na mniejsze kawałki po ukosie. Kawałki parówek układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
 

6 komentarzy:

  1. Jak jestem w piekarni, to prawie zawsze to biorę. UWIELBIAM! Szczególnie z zapieczonym ketchupem w środku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ pyszne...spodziewam się że że na zimno tez byłyby pyszne, na piknik jak znalazł;)) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. heheh, akurat chciałam je zrobić w tygodniu;)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo takie lubię, śliczne!

    OdpowiedzUsuń
  5. szkoda, że nie ma przepisu na ciasto francuskie

    OdpowiedzUsuń