Składniki:
- 1 kg łopatki wieprzowej,
- 1 cukinia,
- 1/2 puszki ananasa,
- 300 g pomidorków cherry,
- 3 cebule,
- 1 łyżka Jack Daniels barbecue,
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,
- 1/2 łyżeczki pieprzu,
- szczypta soli prowansalskiej,
- 1/2 łyżeczki kolendry,
- 5 łyżek oliwy z oliwek.
Przygotowanie:
Przygotowujemy marynatę: rozcieramy w moździerzu gałkę muszkatołową wraz
z kolendrą. Dodajemy pieprz, sól oraz oliwę z oliwek. Dodajemy sos Jack
Daniels barbecue. Mieszamy wszystkie składniki. Mięso kroimy w dużą kostkę i polewamy ją marynatą, dokładnie mieszając. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Cukinię oraz cebulkę kroimy w plasterki. Nadziewamy na szaszłyki : mięso, cebula, cukinia, ananas i pomidor.
z ananasem to rewelacja:D
OdpowiedzUsuńuwielbiam szaszłyki:) muszę spróbować tego sosu!
OdpowiedzUsuńswietny przepis - wykorzystam - dzieki pa:)
OdpowiedzUsuń