piątek, 15 czerwca 2012

Deser - wiśniowa pianka z truskawkowym musem

  Pyszny deser z wiśniową pianką i pysznym musem truskawkowym, a to wszystko posypane zdrowym błonnikiem kokosowym... w rzeczywistości pianka ma lekko różowy kolor, czego nie widać na zdjęciu...

Składniki:

  • 150 ml kremówki,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 4 łyżeczki galaretki wiśniowej,
  • ok. 10 truskawek,
  • do posypania: błonnik kokosowy.
 Przygotowanie:
 
   Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru pudru. Galaretkę zalewamy 100 ml wrzątku, mieszamy. Ostudzoną galaretkę przelewamy małym strumieniem do kremówki i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do szklanek i wkładamy do lodówki do stężenia. Truskawki miksujemy z cukrem i polewamy nimi pianki wiśniowe. Na koniec posypujemy desery kokosowym błonnikiem.

3 komentarze: