- 1 ciabatta,
- 6 plasterków oscypka do smażenia,
- 1 pomidor,
- 1 mała garść posiekanego szczypiorku,
- sól morska,
- pieprz czarny świeżo mielony.
Przygotowanie:
Ciabattę kroimy na kawałki o grubości 2 cm. Wkładamy do rozgrzanego
piekarnika na 2 minutki w celu podgrzania. Cienkie plasterki oscypka
podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy je na kromkach. Pomidory
kroimy w kosteczkę, dodajemy posiekany szczypiorek. Przyprawiamy
pieprzem i solą. Taką sałatkę nakładamy na kawałki ciabatty. Polecam !
super! tylko musze zdobyc dobry oscypek a na mazowszu to nie takie latwe:)
OdpowiedzUsuńmój został przywieziony z Zakopanego ;)
UsuńOh takiego oscypka to bym wciągnęła. Z pomidorkami mniam!
OdpowiedzUsuńCiabatkowa uczta, mniam:-)
OdpowiedzUsuńBiorę kilka!!! :)
OdpowiedzUsuń