Składniki:
- 1 duży oscypek do smażenia,
- 3 łyżki żurawiny do mięs i serów,
- 3 łyżki oleju,
- do dekoracji: natka pietruszki.
Oscypek do smażenia, charakteryzuje się tym, że jest najtwardszy i nie
rozlewa się podczas smażenia. Oscypka
kroimy na plastry o grubości 1 cm. Smażymy je na rozgrzanym oleju po 30 s
z każdej strony. Podajemy z żurawiną do mięs i serów. Na koniec całą
potrawę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Nigdy nie smażyłam oscypków. Ciekawie :)
OdpowiedzUsuńPyszne!:)
OdpowiedzUsuńSuper przepis !
OdpowiedzUsuńmniam mnia uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńTrochę off topic: Widziałam, że zarejestrowałaś się na stronie znajdzprzepisy.pl i mam pytanko, czy miniaturka obrazka bloga automatycznie się zrobiła czy musiałaś coś ustawiać/dodawać? Z góry dzięki za odpowiedź;)
OdpowiedzUsuńmusiałam wkleić kod i wtedy pojawiła mi się ta miniaturka :)
Usuńmniam mniam mniam....może być bez żurawiny nawet;))))
OdpowiedzUsuńsuper! niech-no-kupie-dobry-oscypek!
OdpowiedzUsuńNajlepiej podany oscypek!
OdpowiedzUsuńOooooo to coś w sam raz dla mnie :-)
OdpowiedzUsuń