- 700 g karkówki,
- 1/2 łyżeczki kolendry,
- 1 łyżeczka rozmarynu,
- 1 ząbek czosnku,
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej,
- 1/2 łyżeczki papryki czerwonej,
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek,
- 6 małych ziemniaków.
Przygotowujemy marynatę z wyciśniętego ząbku czosnku, pieprzu, soli,
papryki czerwonej, kolendry, rozmarynu oraz oliwy z oliwek. Karkówkę
kroimy w plastry i rozbijamy, smarujemy marynatą i odstawiamy na co
najmniej 2 godziny do lodówki. W rozgrzane węgielki grilla wkładamy
umyte ziemniaki w mundurkach, owinięte folią aluminiową. Karkówkę
grillujemy na kratce ok. 30 minut. Po tym czasie ziemniaki powinny już
być upieczone.
Uwielbiam potrawy z grilla :)
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam karkówki z grilla. ;) Jako dziecko bardzo lubiłam.
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaku!
OdpowiedzUsuńkawał fantastycznego mięcha!:)
OdpowiedzUsuń