Składniki:
- 2 wafle ryżowe,
- 4 jajka,
- 1 pomidorek cherry z gałązki,
- 1 łyżka majonezu,
- 100 ml mocnego naparu z herbaty Earl Grey,
- 3 liście sałaty strzępiastej.
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Następie studzimy i obieramy ze skorupek. Na
waflach układamy liście sałaty strzępiastej. Odcinamy górę i dół jajka.
Dwie końcówki jajka wkładamy do mocnego naparu herbaty na 10-15 minut.
Układamy jajka na waflach i nakładamy zabarwione kapelusze. Pomidorka
przecinamy na pół, wydrążamy miąższ. Nakładamy na dwa pozostałe jajka
kapelusze i robimy kropki przy pomocy szprycy napełnionej majonezem.
Świetne podanie :) I zaciekawiłaś mnie tym dodatkiem naparu z herbaty.
OdpowiedzUsuńŚwietnie to wygląda, super pomysł. :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :) Wygląda bardzo smacznie.
OdpowiedzUsuńświetne te grzybki! ^
OdpowiedzUsuńHahaha, fajne :)
OdpowiedzUsuńU mnie takie muchomorki to obowiązkowy element stołu wielkanocnego :) Takich prawdziwków jeszcze nigdy nie widziałam i koniecznie muszę je dołączyć na Wielkanoc do muchomorków!
OdpowiedzUsuńfajne te grzybki;)
OdpowiedzUsuńp.s. ..mała nominacja;)
http://olalallola.blogspot.com/2012/08/versatile-blogger-award.html
Ciekawy pomysł:) w sam raz np. dla dziecka niejadka...:)
OdpowiedzUsuń