czwartek, 23 sierpnia 2012

Grzybki- muchomory i prawdziwki

W lesie same muchomory, ale za to na talerzu mam dwa piękne prawdziwki :)

Składniki:


  • 2 wafle ryżowe,
  • 4 jajka,
  • 1 pomidorek cherry z gałązki,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 100 ml mocnego naparu z herbaty Earl Grey,
  • 3 liście sałaty strzępiastej.

Przygotowanie:
  Jajka gotujemy na twardo. Następie studzimy i obieramy ze skorupek. Na waflach układamy liście sałaty strzępiastej. Odcinamy górę i dół jajka. Dwie końcówki jajka wkładamy do mocnego naparu herbaty na 10-15 minut. Układamy jajka na waflach i nakładamy zabarwione kapelusze. Pomidorka przecinamy na pół, wydrążamy miąższ. Nakładamy na dwa pozostałe jajka kapelusze i robimy kropki przy pomocy szprycy napełnionej majonezem.


8 komentarzy:

  1. Świetne podanie :) I zaciekawiłaś mnie tym dodatkiem naparu z herbaty.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie to wygląda, super pomysł. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł :) Wygląda bardzo smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie takie muchomorki to obowiązkowy element stołu wielkanocnego :) Takich prawdziwków jeszcze nigdy nie widziałam i koniecznie muszę je dołączyć na Wielkanoc do muchomorków!

    OdpowiedzUsuń
  5. fajne te grzybki;)

    p.s. ..mała nominacja;)
    http://olalallola.blogspot.com/2012/08/versatile-blogger-award.html

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy pomysł:) w sam raz np. dla dziecka niejadka...:)

    OdpowiedzUsuń