"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj.
W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata.
Książka jest podzielona na takie rozdziały:
- potrawy smażone,
- potrawy pieczone,
- potrawy duszone,
- gulasze, zapiekanki i potrawy curry,
- potrawy grillowane.
Ponadto znajdziemy wiele cennych informacji i rad odnośnie wołowiny, cielęciny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, królika i koziny. Każda partia mięsa jest zilustrowana i opisana.
Każdy przepis jest zilustrowany i zawiera cenne wskazówki odnośnie obróbki mięsa oraz informacje co do przechowywania.
Z książki dowiemy się także jak prawidłowo filetować udziec jagnięcy, jak oczyścić mostek, jak prawidłowo obkroić polędwicę wołową oraz jak związać mięso.
Poznamy wiele przepisów na sosy i marynaty do mięs.
super, już nie mogę się jej doczekać:)
OdpowiedzUsuńDostałam tę książkę na Mikołaja, jeszcze nie miałam okazji jej przejrzeć, a bardzo jestem ciakawa :)
OdpowiedzUsuńByłoby dobrze jeszcze gdybyśmy w Polsce mogli kupić takie wołowiny i cielęcinę, czy baraninę, a nie "krowinę"czy "owczynę" ze zwierząt już wyeksploatowanych na produkcję mleka.
OdpowiedzUsuń