środa, 26 grudnia 2012

Pstrąg łososiowy

   Choć podobny do łososia to zupełnie inny :) Filet z łososia jest zdecydowanie grubszy i bardziej tłusty. Filet z pstrąga łososiowego jest smaczny, ale do łososia nie ma co go porównywać :)

Składniki:

  • 4 kawałki filetu z pstrąga łososiowego,
  • 1/2 cytryny,
  • 1/2 saszetki green tea,
  • sól morska,
  • pieprz czarny.
Polecam też pstrąg łososiowy z tymiankiem 
lub
pstrąg łososiowy z koperkiem i czosnkiem. 




Przygotowanie:
 
  Filety z pstrąga przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy herbatą green tea. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Filety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Po usmażeniu posypujemy suszonymi kolorowymi ziołami.

3 komentarze:

  1. ten czas gdy ryby królują uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię tą rybę, w smaku bardzo przypomina łososia

    OdpowiedzUsuń