niedziela, 6 stycznia 2013

Roladki w serowej panierce

Robiliście kiedyś roladki w serowej panierce? Jeśli nie to koniecznie musicie takie zrobić :) Są przepyszne :D

Składniki:

  • 2 podwójne piersi kurczaka,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1/2 żółtej papryki,
  • 1/2 zielonej papryki,
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1 jajko,
  • 50 g żółtego sera,
  • bułka tarta do obtoczenia,
  • sól, pieprz,
  • ryż jaśminowy.
Przygotowanie:
 
    Piersi kurczaka rozbijamy na kotlety, przyprawiamy pieprzem i solą. Papryki kroimy w cienkie paseczki. Paseczki w 3 kolorach układamy na kotletach. Kotlety zwijamy w roladki, obtaczamy w roztrzepanym jajku wymieszanym ze słodką papryką. Następnie obtaczamy w startym żółtym serze i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu- najlepiej pod przykryciem i na małym ogniu.Podajemy z ryżem jaśminowym.

4 komentarze:

  1. świetny pomysł na wnętrze,kolorowo to wygląda :)
    pozdrawiam ciepło,
    szana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe i smaczne te roladki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają przepysznie! I przepięknie zostały podane :)

    OdpowiedzUsuń
  4. no smacznie wygląda,chyba się skuszę na zrobienie w domu

    OdpowiedzUsuń