- 200 g makaronu ryżowego,
- 1 ogórek zielony,
- 150 g szynki konserwowej,
- 1 puszka kukurydzy,
- 3 łyżki majonezu,
- 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki,
- sól,
- pieprz.
Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu hartujemy go
zimną wodą. Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną
kukurydzę i suszoną natkę pietruszki. Mieszamy składniki. Dodajemy
majonez i przyprawy: sól, pieprz. Mieszamy sałatę i dekorujemy
pomidorkami koktajlowymi.
Przepyszna.
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki z makaronem ryżowym:)
OdpowiedzUsuńwspaniale musi smakować:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię makaron ryżowy, ale nigdy nie jadłam go w sałatce! Chętnie wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńLubię bardzo :)
OdpowiedzUsuńpycha
OdpowiedzUsuń