- 500 ml domowego koncentratu pomidorowego,
- 400 g mięsa mielonego,
- 2 łyżeczki bazylii,
- 2 ząbki czosnku,
- 1/2 cebuli,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- szczypta chilli,
- sól,
- pieprz
- makaron do spaghetti,
- rukola.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na niewielkiej ilości oleju
podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem.
Następnie zalewamy koncentratem pomidorowym, dodajmy przeciśnięte przez
praskę ząbki czosnku i przyprawy. Całość mieszamy i gotujemy ok. 15
minut. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy. Podajemy z rukolą.
super pomidorro:D
OdpowiedzUsuńmuszę kiedyś podać takie spaghetti z rukolą:) będzie pysznie, ostatnio mam na nią wielką fazę;)
OdpowiedzUsuńLubię to! ;-)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda
OdpowiedzUsuńProste i smaczne, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń