środa, 27 lutego 2013

Spaghetti pomodoro

Składniki:

  • 500 ml domowego koncentratu pomidorowego,
  • 400 g mięsa mielonego,
  • 2 łyżeczki bazylii,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 cebuli,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta chilli,
  • sól,
  • pieprz
  • makaron do spaghetti,
  • rukola.
Przygotowanie:
 
   Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Następnie zalewamy koncentratem pomidorowym, dodajmy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i przyprawy. Całość mieszamy i gotujemy ok. 15 minut. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy. Podajemy z rukolą.




5 komentarzy:

  1. muszę kiedyś podać takie spaghetti z rukolą:) będzie pysznie, ostatnio mam na nią wielką fazę;)

    OdpowiedzUsuń