- 500 ml domowego koncentratu pomidorowego,
 - 400 g mięsa mielonego,
 - 2 łyżeczki bazylii,
 - 2 ząbki czosnku,
 - 1/2 cebuli,
 - 1 łyżeczka słodkiej papryki,
 - szczypta chilli,
 - sól,
 - pieprz
 - makaron do spaghetti,
 - rukola.
 
  
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na niewielkiej ilości oleju
 podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. 
Następnie zalewamy koncentratem pomidorowym, dodajmy przeciśnięte przez 
praskę ząbki czosnku i przyprawy. Całość mieszamy i gotujemy ok. 15 
minut. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy. Podajemy z rukolą.

super pomidorro:D
OdpowiedzUsuńmuszę kiedyś podać takie spaghetti z rukolą:) będzie pysznie, ostatnio mam na nią wielką fazę;)
OdpowiedzUsuńLubię to! ;-)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda
OdpowiedzUsuńProste i smaczne, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń