- 1 podwójna pierś kurczaka,
- 3 łyżeczki przyprawy do drobiu,
- 250 g świeżego szpinaku,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.
Każdą pierś kurczaka przecinamy w poprzek tak by powstały na 4 kawałki.
Rozbijamy je na kotlety i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Na
rozpuszczonym maśle podsmażamy szpinak, dodajemy wyciśnięty przez praskę
ząbek czosnku i pokrojone w kostkę jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Taki farsz nakładamy na kotletach i zwijamy w roladki. Owijamy je folią
spożywczą i wkładamy do gotującej się wody na 3-4 minutki. Wyciągamy z
wody, zdejmujemy folię i podsmażamy jeszcze roladki ok. 4 minutek na
rozgrzanym tłuszczu.
wpadam do ciebie na obiad:) achh
OdpowiedzUsuńLubię takie zawijańce, poza smakiem pięknie się też prezentują
OdpowiedzUsuńapetycznie wyglądaną :)
OdpowiedzUsuń