 
 Składniki:
- 250 g krewetek,
- 2 ząbki czosnku,
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 2 łyżki oleju,
- mix sałat.
  
Krewetki rozmrażamy i opłukujemy zimną wodą. Następnie mieszamy je z  
wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Na  
patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy krewetki. Smażymy po 2 minutki z  
każdej strony. Na talerzu układamy mix sałat  i wykładamy na nie  
krewetki. Skraplamy je sokiem z cytryny przed podaniem. 
 
 
jedno z moich ulubionych wersji krewetek:) mmm przepadam za takimi:D
OdpowiedzUsuńfajny przepis :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tak przygotowane krewetki :)
OdpowiedzUsuń