- 4 małe papryki,
- 1 serek camembert,
- 30 g żółtego sera,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- natka pietruszki,
- sól,
- pieprz.
Papryki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki (nie odrywamy ogonka-
ładniej wyglądają z ogonkiem :)) Usuwamy nasionka i białe błonki.
Następnie każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy
oliwą z oliwek. Na kawałku papryki układamy plasterki sera camembert,
kilka kosteczek żółtego sera oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Grillujemy na ruszcie ok. 15-20 minut.
fajna, lekka przekąska z grilla:)
OdpowiedzUsuńPycha muszą być :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie i duuużo żelaza :) Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko co jest zwiazane z papryka!:)
OdpowiedzUsuńobserwuje i zapraszam do mnie w wolnej chwili:)