środa, 15 maja 2013

Grillowana papryka z serem

Składniki:

  • 4 małe papryki,
  • 1 serek camembert,
  • 30 g żółtego sera,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
 
    Papryki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki (nie odrywamy ogonka- ładniej wyglądają z ogonkiem :)) Usuwamy nasionka i białe błonki. Następnie każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy oliwą z oliwek. Na kawałku papryki układamy plasterki sera camembert, kilka kosteczek żółtego sera oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki. Grillujemy na ruszcie ok. 15-20 minut.

5 komentarzy:

  1. fajna, lekka przekąska z grilla:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Samo zdrowie i duuużo żelaza :) Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam wszystko co jest zwiazane z papryka!:)
    obserwuje i zapraszam do mnie w wolnej chwili:)

    OdpowiedzUsuń