- 500 g dużych pieczarek,
- 1 mała cukinia,
- 1/4 czerwonej papryki,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 mała cebulka,
- 1 łyżka natki pietruszki,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.
Odcinamy nóżki pieczarek tuż przy kapeluszu. Nóżki kroimy w drobną
kosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno
cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w
kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek.
Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim
farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok.
15-20 minut.
pyszna propozycja warto z niej skorzystać .:)
OdpowiedzUsuńmniam pychota!
OdpowiedzUsuńmmmm! Chętnie bym skosztowała :-)
OdpowiedzUsuń